Cyclevision 2016

Kort gezegd. Ik heb geweldig genoten. Hieronder mijn foto’s.

Heen en weer gereden met de Quest en zelfs een beetje om gereden om de drukte van Amsterdam te ontwijken. Via een mooie route via Nauerna, Halfweg eigenlijk opeens bij Slotervaart aangekomen.

Aangekomen dacht ik eerst het tentje op te zetten, maar de start/finish toren lonkte zo hard dat ik er geen weerstand aan kon bieden en ben naar Gerard in zijn domein gelopen. Een van de redenen tot de haast was de socialmedia meet and greet die ik wilde laten plaats vinden in het Olympia café. En een paar mensen heb ik nu dan ook van gezicht gezien.

Bij een trotse demo van mijn lamp bleek het niet te werken. Later bleek dat de accu helemaal leeg was. Vreemd, ik had hem toch echt opgeladen. Misschien had de lamp aan gestaan?

’s Middags had ik mezelf uitgeleefd in het Velodrome. Het geluid klonk daar met een gigantische galm, maar ik was lekker bezig en viel niemand lastig. En ik stond bij de start en kon elke fiets bewonderen. Wel vervelend dat ik niet alleen moest kletsen maar ook moest organiseren. Wat betekende dat uiteindelijk alles door elkaar aan de start verscheen. En geen enkele wedstrijdrijder die klaagde. Als volleerde vakantiegangers stonden ze op hun beurt te wachten om daarna als een dolle stier een snelste ronde eruit te persen op de doodenge baan die Velodrome heet. Als je een achtbaan niet eng vindt, moet je zo’n velodrome eens proberen. Met bochten waar de baan ver over de 45 graden schuin is, moet je een doodsverachting hebben om daar met 60 of hoger overheen te razen. Een paar keer ging het fout, maar gelukkig geen verwondingen.

Moeiteloos ging dat over in de rest van de dag en voor het avondeten heb ik de tent opgezet. Vrij toevallig via een gesprek met BasBoer2 kwam ik een mooi droog plekje tegen op een klein verhoginkje. Gevolg was wel dat mijn oude Quest naast de splinternieuwe Quatrovelo stond. Saillant detail dat de Quatrovelo nu lichtblauw is, wat dezelfde kleur is wat Quest 1 ook 15 jaar geleden was. En het avondeten was top! Misschien wat weinig voor de hongerige racers, maar voor overgewichtige mensen als wij ruim voldoende. En dan het toetje nog.

De avond besteedt aan een overmaat aan ouwehoeren, tot mijn cvs zei dat het wel tijd was om te gaan slapen. De rest ging nog lang door. In mijn tent kwam ik er achter wat het begrip verhoginkje ook voor nadelen heeft. Mijn hoofd lag lager dan mijn benen. Met een geïmproviseerde kussen lukte het aardig om een en ander te overbruggen, maar comfortabel is toch anders. De volgende dag bleek mijn Aldi tentje (gekregen van mijn vrouw dus altijd goed), het hoosweer goed overleefd te hebben. Ik snap daar niets van, maar vindt het niet erg. Het onweer maakte me nou niet bepaald uitgeslapen.

Om 8 uur na een heerlijk ontbijt, stond ik met Gerard en Theo weer aan de baan voor het criterium. Maarten kwam na zijn race gezellig helpen en ook Marten was van de partij. Bas maakte foto’s, de ligfietsspecialisten showen bij de start/finish hun spulletjes en de Quatrovelo rijdt menig rondje op het terrein. Ik grap dat deze fiets niet meer schoon te krijgen is van het kwijl dat er op zit vastgekoekt.

Om 12 uur was er een drukke socialmedia tweetup en ondertussen reden de racers hun rondjes voor de 3- en 6- uurs race. Het bleef gezellig druk aan de baan en binnen waren er lezingen, waar ik niets van zag.

En dan blijkt mijn tijd op te zijn. Ik moest opruimen en naar huis. Daar schijn ik een gezin te hebben die ook vandaag nog mijn aandacht eist. En een deel van de lol is natuurlijk de foto’s aan de jongens te laten zien. Zeer geïnteresseerd zijn ze in de fietsen van de kinderen van Bentlage en Sybrandij. Het opruimen gaat goed en na wat afscheid nemen, rijd ik naar huis. Onderweg haal ik de Quetzal van een echtpaar uit IJmuiden in. Die gelukzalige gezichten zijn wel heel erg beeldend voor het heerlijke weekend. En dat ze op een kort stukje gewoon een racefietser voor blijven met diezelfde glimlach doet mij ook goed.

Hieronder de foto’s. En in een ander stukje ga ik in op wat opmerkingen over Cyclevision 2016, opmerkingen van mensen en andere indrukken.

Over lighans

Berijder van Quest nummer 327
Dit bericht werd geplaatst in e-quest, Ligfiets, Quest 1 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Cyclevision 2016

  1. Adri Manhave zegt:

    Mooie fotoserie Hans!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.