Olliebollentocht (Kali: 7560 km)

27 december 2009: Vanavond is Kali samen met Stephan op de auto gezet zodat ik morgen niet te veel tijd hoef te besteden aan dat soort werk, hooguit even de banden checken. Ook natuurlijk van alles om mee te nemen. Spullen voor Kali, ook acculader ed om over te dragen aan de koper aan het eind van de dag.

Het eten en de fietskleding niet vergeten (typisch iets voor mij). Camera voor de obligate foto’s (zie hieronder). TomTom om er te komen. Pomp voor de banden. En iets om de zenuwen in bedwang te houden. Het is niet alleen het idee dat je met honderd velomobielen gaat rijden. Hoe is dat? Hoe houdt Kali het? Wat zijn de reacties van de anderen op dit oude lijk? Maar ook nog de verkoop van Kali aan het eind van de rit. Wie staat op de zijlijn meewarig toe te kijken? Of juist bewonderend?

29 december 2009:

Wat een geweldig evenement. Het is te gestoord voor woorden om met zoveel gelijkgestoorden te rijden. Het aantal keren dat Kali eerst werd herkend en daaruit de conclusie getrokken werd dat ik dan wel “lighans of Hans Huijgen” moest zijn heb ik niet meer geteld. Ik heb mijn portie aandacht ruimschoots gehad.

De snelheid was gemoedelijk rond de 20-25 km/uur, dus voor iedereen goed bij te houden. Dat gaf je ook de gelegenheid wat bij te kletsen, met bekenden of kennis te maken met onbekenden. En altijd hetzelfde onderwerp.

Bijzonder dat veel doodgemoederd even heen en weer fietsen. De groep uit Purmerend en omstreken, maar ook Poncho en berijder die een flink stuk moest fietsen. Of de vriendelijke belg (Teun Geerooms uit Turnhout, die nog even 180 km naar huis reed. Gevleugelde opmerking van hem: “van zotten heb je geen last”. En dat was misschien wel voor mij de beste omschrijving van de dag. Ook als je de verbaasde en lachende gezichten van omstanders ziet.

Verder was het nog even spannend of Jaap-Andre Kali ging kopen. Paste hij er wel goed in? Zijn benen blijken een stuk langer te zijn dan de mijne. Uiteindelijk kiest hij toch voor de koop. Nu de vraag of hij gewonnen heeft of ik? Ik wens hem veel plezier met de fiets. Wat anderen trouwens ook deden.

Een kort videootje: http://www.youtube.com/watch?v=oMDgDM3rwuQ

[nggallery id=34]

Advertentie

Over lighans

Berijder van Quest nummer 327
Dit bericht werd geplaatst in Kali, Ligfiets en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.