Kleren maken de man in de winter (km-stand 140280 km)

Ach, het is winter en dan is het ook nog koud. Meteen discussie of de opwarming wel doorgaat. Daar doe ik niet aan mee. Waar ik wel aan mee doe is fietsen tijdens de kou. Dat kan namelijk met zo’n Quest, zoals velen dat dus ook met een velomobiel doen. Een racekap zoals Wim Schermer gebruikt lijkt me leuk voor wedstrijden maar niet om in het verkeer deel te nemen. Ik wil alle kanten op kunnen kijken en lever daar graag snelheid voor in. En de wind moet toch een beetje in je gezicht snijden, toch?

En wat trek ik dan aan? Ik las op een weblog dat korte broek zelfs nog kon, als je lekker doortrapt. Ik ben toch een gotere koukleum. Dus trek ik onder mijn gewone broek een fietsbroek aan. En verder gewonen kleren, wat ik ook in de herfst droeg (werkkleren en een fietsjasje). Het belangrijkste wat ik er aan toevoeg is hoofdverwarming. Oorwarmers met daarover een wollen muts. Een sjaal vind ik vervelend, maar ik heb bij een legerdump in Purmerend een kraag gevonden die lekker om je hals zit en eventueel nog omhoog te halen is voor je mond tot je neus. Mocht er neerslag zijn wordt dit geheel opgeluisterd door een pet, die de ergste neerslag uit je gezicht laat.

En als laatste een bril met neutrale gekleurde glazen. Ik vind het essentieel boven de 30 of met stevige wind. Met een bril heb ik minder last van mijn ogen en sneeuw, regen of hagel blijft uit je ogen. Ja, af en toe vegen is dan nodig. 😉 Maar altijd beter dan niet.

Overigens maken kleren de man, dat is waar. Maar in mijn verpakking word ik uitgelachen, als ik buiten mijn fiets sta. Zodra het weer vreselijk wordt en ik iedereen voorbij streef, word ik een trots mannetje.

Over lighans

Berijder van Quest nummer 327
Dit bericht werd geplaatst in Quest 1 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.